Hirdetés

Lencsefőzelék / Lentils vegetables

Lencsefőzelék / Lentils vegetables 


Kedves Látogatók!

Az újévi ebédet érdemes egy finom, egyszerűen elkészíthető, lencsefőzelékkel kezdeni. Én igyekeztem ízletes, de kevés összetevőből összeállítani. Fogadjátok szeretettel.

 Dear Visitor,

 Lentils vegetables is could be a good starter for new year day lunch. Easy to cook and delicious. I tried to prepare it with not too many ingredients. Enjoy it

A recept 4 adagra / recipe for 4 pax 


Hozzávalók/ Ingredients: 


25 dkg lencse / 250 gramme lentils 1 nagy fej vöröshagyma / 1 medium sized onion 2 gerezd fokhagyma / 2 cloves garlic 1 evőkanál sertés zsír / 1 tablespoon grease 3 db babérlevél / 3 bay leaves 2 liter víz/ 2 litres water 1 db erőleveskocka / 1 stock-cube Só, édes fűszer pirospaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint / salt, red grounded paprika and other spices according to your taste 2 evőkanál zsír / 1 tablespoon grease 4 evőkanál liszt / 1 tablespoon flour

Elkészítés/ method:


 A lencsét előző nap beáztatom. A főzés napján a vöröshagymát zsiradékban megdinsztelem / áttetsző legyen /. A lencsét leszűröm, 5 percig forralom vízben, majd leöntöm róla. Új vizet töltök rá, fűszerezem, só, erőleves kocka, babérlevél dinsztelt hagy ma és fokhagyma. Főzöm, amíg a lencse puha lesz. Rántást készítek, majd piros paprikát teszek bele, felengedem hideg vízzel és a lencséhez töltöm folyamatos kevergetés mellett. Besűrűsödik és kész a főzelék.

 Soak lentils one day before. Braise onion cubes in a frying pan with grease. Put lentils in a pot, add water and boil it for 5 minutes. Drain it, and put new water on it, add spicies (salt, stock cubes, bay leaves, braised onion and smashed garlic), cook it till lentils will soft. Meanwhile I prapare roux, add red paprika then add cold water, mix it smooth and add to lentils. It will thicken lentils and its ready to eat.

Elkészítés/ method: Feltét / topping: 


Én sült virslivel tálaltam. Im served with fried sausage.

 Jó tanács / recomendation:

 Ha túl sűrű lett, akkor tej vagy víz hozzáadásával lehet javítani az állagán. Ha túl híg lett, akkor pedig liszt szórással lehet sűríteni. Jó étvágyat kívánok.

 If you get the sauce too thick, add some more milk or water on taste. If you get it too thin, sprinkle it with more flour.

Népszerű bejegyzések