Tobozos süti/ Cone cake



Tobozos süti/ Cone cake 


Kedves Látogatók! 
Ezzel a süteménnyel kívánunk mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket. Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon gyorsan elfogy.

 Dear Visitors,

 We wish You All Merry Christmas and holiday season with this cake. I share one of my favourite sweet, easy to preapre and quickly out of it.

A recept 5 adagra / recipe for 5 pax

 Hozzávalók/ Ingredients 


 40 dkg darált háztartási keksz / 400 gramme grounded plain biscuit 10 evőkanál baracklekvár / 10 tablespoons apricot jam 8 evőkanál folyékony méz / 8 tablespoons melted honey 6 evőkanál natúr / holland / kakaó / 6 tablespoons dark cocoa powder 2 csomag vaníliás cukor / 2 sachets vanillin sugar 6 dkg olvasztott margarin / 60 gramme melted margarine 2 teáskanál rum aroma / 2 teaspoons rum aroma 25 dkg kakaós corn flakes (Chocopic) / 25 dkg chocolate favoured corn flakes (Chocopic) 

Dekoráció / decoration:

 5 dkg porcukor / 50 gramme powdered sugar


 Elkészítés/ method:


 Az első lépés, hogy egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, kivéve a porcukrot és a corn flakes- t. Amikor formázhatóvá válik a massza, akkor körtéket formázunk belőle (18db). Az elkészült körtékbe a kép szerint belenyomkodom a corn flakes darabokat. Majd porcukorral díszítem. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

 First step: 


get a big bowl, put all ingredients into it and mix it well. When pastry will be figurable, form pear shapes from it (18 pieces). Next step: get corn flake pieces and push each then into the forms, like ont he pic attached. As a final step sprinkle it with powdered sugar.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések